Thunderstruck Slot

Thunderstruck Slot är en videoslot från spelutvecklaren Microgaming och släpptes redan 2004. Spelet har hållit i sig sedan dess och är fortfarande oerhört populärt bland spelare, vilket säger en hel del. Temat är från den nordiska mytologin och framförallt åskguden Tor med sin kraftfulla hammare Mjölner. Tor tar dig med på ett blixtrande äventyr som kan bli riktigt lukrativt för den som har turen med sig. Thunderstruck har en klassisk uppsättning med de vanliga fem hjulen, tre rader och 9 vinstlinjer. Vinstlinjerna är inte fasta så du får välja hur många du vill spela på. Att välja fler linjer betyder högre insats men betyder också mycket större vinstchans. Du kan välja ett myntvärde så lågt som 0,01 mynt eller spela maxinsatsen på 450 kronor per spel.

Även om spelet endast har 9 vinstlinjer finns det en ytterligare fördel. För några av symbolerna, exempelvis Tors hammare samt niorna, behövs bara två i rad för att få en vinst. Detta innebär att vinster kommer oftare och fyller på spelkassan. Thunderstruck är som sagt ett ikoniskt onlinespel. I Thunderstruck finns massor av härliga funktioner som free spins, wilds, scatters plus en gamble-funktion. Den här videosloten bjuder spelaren på ett fartfyllt spel fullt av överraskningar plus att den genererar vinster ofta med en högsta vinst på hela 10 000 mynt. Denna spelautomat var en av de allra första av Microgamings spel som släpptes i en mobilversion på grund av sin popularitet. Givetvis kan du spela på alla mobila enheter och operativsystem såsom iOS samt Android.

Vinstlinjer och insatser

Thunderstruck har en klassisk uppsättning med 5 hjul, 3 rader och 9 vinstlinjer som inte är fasta. Det innebär att du kan välja hur många vinstlinjer du vill spela på. Det är mer fördelaktigt att spela på alla vinstlinjer eftersom det ökar vinstchanserna rejält. Däremot kan du justera insatsen genom att välja myntvärde där minsta värde är 0,01 och högsta är 1,00. Lägsta antal mynt per vinstlinje är 1 mynt och högsta antal är 5 mynt. Den maximala insatsen som du kan spela för är 450 kronor per snurr. Spelets högsta vinst är på hela 10 000 mynt. Återbetalningskvoten, RTP, är ganska bra och ligger på 96,1 procent. Kom ihåg att RTP beräknas på en längre tids spelande.

Tema och grafik

Temat i Thunderstruck är från den nordiska mytologin med asaguden Tor och hans hammare Mjölner som huvudkaraktär. Spelets grafik är givetvis mycket bra men kan upplevas som något omodern eftersom sloten har några år på nacken. Däremot är ljudet episkt och ger känslan av att du befinner dig i asagudarnas hallar. Temat genomsyrar hela spelet vilket även märks på symbolerna. Här finns givetvis Tor, hammaren Mjölner, handen som håller hammaren, en stormig borg, ett dryckeshorn, en stor blixt och ett horn. Specialsymbolerna är scatter-symbolen med två blålila bockar plus en wild-symbol som är Tor själv. Spelets grafik är inte samma som i dagens nyare spelautomater men ger dock en härlig känsla av nostalgi. Detta är definitivt ett underhållande spel för alla som gillar nordisk mytologi.

Thunderstrucks bonusfunktioner

Torsymbolen är spelets wild-symbol. Wild-symbolen ersätter alla de övriga symbolerna utom specialsymboler. En extra bonus är att Tor kommer att multiplicera varje vinst med gånger 2 när vinstlinjerna löper genom en Tor symbol. Tor är dessutom nyckeln till spelets högsta vinst där fem Tor symboler betalar fantastiska 10 000 mynt. Även om du landar fyra Tor symboler får du en omedelbar vinst på 2 000 mynt, plus alla andra vinster på vinstlinjen samt multiplikatorn. För att hamna i free spins-läget behöver du landa minst 3 scatter-symboler under ett snurr. Du vinner genast hela 15 stycken free spins plus att alla vinster multipliceras med gånger 3. Under free spins-läget kan du dessutom vinna fler gratissnurr. Thunderstruck erbjuder även en gamble-funktion med chans att dubbla eller fyrdubbla vinster.

Positivt med Thunderstruck

Thunderstruck har en högsta vinst på 10 000 mynt. Spelets wilds ger chans till multiplikator på gånger 2 på vinsten. Sloten bjuder på massor med free spins där alla vinster multipliceras med gånger 3. I gamble-funktionen har du chans att fyrdubbla vinsterna.

Negativt med Thunderstruck

Thunderstruck Slot har inte någon progressiv jackpott. Återbetalningskvoten kunde varit något högre. Trots att grafiken är av hög kvalitet känns den lite nostalgisk.

Sammanfattning

Thunderstruck lanserades som sagt 2004 och är fortfarande mycket populär. Sloten har blivit en ikon i spelvärlden. Här möter du asaguden Tor, som dessutom är wild-symbol, dessa möten kan bli oerhört lukrativa på upp till 10 000 mynt. Spelet passar bra för nya spelare eftersom det är lätt att spela. Ett annat plus för spelare är att bredden på insatsen är stor och passar alla plånböcker. Återbetalningskvoten är ganska bra med 96,1 procent vilket kommer att generera regelbunden påfyllning i spelkassan. Thunderstruck är ett roligt, fartfyllt samt spännande spel som både nya som erfarna kan spela och som bjuder på förstklassig underhållning. Thunderstruck har spelats sedan 2004 och är fortfarande oerhört populärt vilket ger ett högt betyg för detta spel.