Golden Fish Tank

Golden Fish Tank är en spelautomat från den svenska spelutvecklaren Yggdrasil Gaming som släpptes 2016. Spelet är snyggt, stilrent och mycket välgjort. Sloten har en klassisk uppsättning med fem hjul, tre rader och 20 fasta vinstlinjer eller 25 vinstlinjer om du valt Golden Bet. Spelet bjuder på massor av free spins och härliga bonusar, men förutom det spännande bonusspelet kan du välja en Golden Bet-funktion som kan höja vinsten. Du kan spela för så lite som 2 kronor per spin eller med en maxinsats på 1 000 kronor. I det här spelet kan du som sagt vinna massor av free spins och i ‘Fish Tanks Bonus and Clicks’ gömmer sig wilds, mulitplikatorer och extra free spins. Återbetalningskvoten är hyfsat bra och ligger på 96,8 procent.

Som förväntat med spel från Yggdrasil Gaming har Golden Fish Tank en mycket snygg grafik och ett behagligt soundtrack. Bakgrunden består av klarblått vatten med koraller och växter på en sandig botten. Symbolerna på hjulen är vackra färgglada fiskar i ett akvarium fyllt av vinstchanser. Om du vill provspela videosloten erbjuder de flesta spelsajter och online casinon en demoversion där du kan spela gratis. Spelautomaten går givetvis att spela i alla mobila enheter såsom surfplatta och smartphone. Med formatet HTML5 fungerar spelet perfekt i mobilen dock med de nyare modellerna. Att spela i lite äldre mobiler fungerar trots allt ganska bra även om det kanske inte flyter på lika snabbt. Självklart fungerar spelet utmärkt med operativsystemen Andriod och iOS.

Vinstlinjer och insatser

Spelautomaten har en klassisk layout med 5 hjul, 3 rader samt 20 fasta vinstlinjer men om du aktiverat Golden Bet är antalet vinstlinjer 25. Fasta vinstlinjer innebär att alla vinstlinjer alltid är aktiverade. Du justerar din insats genom att välja myntvärde med ett minsta värde på 0,01 euro och högsta värde på 5 euro. Lägsta insats du kan spela för är alltså 0,20 euro eller 2 kronor och högsta insats är 100 euro eller 1000 kronor. Maximala insatsen är dock 125 euro per spel om du väljer att spela med Golden Bet. Högsta vinsten i grundspelet är 10 000 mynt på ett enstaka snurr. Återbetalningskvoten, RTP, är hyfsat bra och ligger på 96,8 procent. Det är i bonusspelen som de riktigt stora vinsterna finns att kamma hem.

Tema och grafik

Förutom att spelutvecklaren Yggdrasil Gaming producerar högkvalitativa spel är de också kända för deras detaljerade design, unika teman och nyskapande slots. Golden Fish Tank har som förväntat mycket snygg grafik med animationer som är detaljrika. Spelet är riktigt mysigt att spela med ett behagligt soundtrack och en vacker klarblå bakgrund. I akvariet finns olika sorters koraller och växter på den sandiga botten. Solen skiner och strålar ner över spelets vackra och färgglada symboler, de olika fiskarna. De högre värda symbolerna är givetvis de olika exotiska fiskarna i vackra färger och de lägre värda symbolerna är de vanliga kortvalörerna. Temat är verkligen originellt med ett akvarium fullt med fiskar. Spelets design är färgstark och fiskarna ser väldigt snälla och glada ut.

Golden Fish Tank bonusfunktioner

För att aktivera free spins-funktionen behöver du få minst tre free spins-symboler. Tre free spins-symboler ger 6 free spins med 3 val, fyra symboler ger 8 free spins med 4 val och fem symboler ger 10 free spins med 5 val. Före varje snurr kan du aktivera Golden Bet som kostar 5 mynt och ger en extra vak. I bonusspelet Pick and Click får du välja snäckor och hitta vad som göms under dem. Här finns 2 eller 4 extra free spins, en gånger 2 multiplikator på alla vinster. ett av hjulen täcks av samma fisk-symbol, en fisk-symbol byts ut till en wild, en till två slumpade wilds dyker upp under varje free spin, en sticky wild som stannar under free spins. Wild-symbolen ersätter samtliga andra symboler utom specialsymbolen.

Positivt med Golden Fish Tank

Golden Fish Tank är ett spel med härlig design och mycket snygg grafik. Spelet bjuder på massor med free spins. I det spännande bonusspelet Pick and Click gömmer sig spännande överraskningar med allt från multiplikator, wilds och extra free spins.

Mindre bra med Golden Fish Tank

Golden Fish Tank har inte någon progressiv jackpott. Spelet har en återbetalningskvot på 96,8 procent som kunde varit lite högre. Det hade varit ett plus om högsta vinsten i grundspelet varit högre.

Sammanfattning

Golden Fish Tank är ett originellt spel som utspelar sig i ett akvarium. Som förväntat med ett spel från Yggdrasil är det mycket välgjort, snyggt och färgglatt. Spelutvecklaren har sett till att spelet är försett med massor av free spins tillsammans med en spännande bonusfunktion som bjuder på vinstgivande överraskningar i spelet Pick and Click. Eventuell vinst kan utökas rejält om du väljer Goden Bet som dessutom ger en extra pick. Spelet är väldigt underhållande för alla typer av spelare och storleken på plånboken har inte någon betydelse då lägsta insatsen bara är 2 kronor per snurr. Dessutom är återbetalningskvoten hyfsat bra vilket är lovande för en regelbunden påfyllning av spelkassan. Roligast är free spins rundorna där du har chans att kamma hem de stora vinsterna.