The Invisible Man

För alla er skräck- och sci-fi-intresserade där ute finns nu en riktigt skrämmande och snygg slot på marknaden. Spelutvecklaren som ligger bakom sloten är ingen mindre än NetEnt och spelet heter The Invisible man slot, och baserad på filmen från 1933 med samma namn, The Invisible man. Detta är en riktigt bra och mystisk skräckklassiker. Dock kanske inte vad vi skulle kallas skräck i dagens filmindustri. Men det finns absolut mycket mystik och konstigheter i denna slot och tema. Du kommer garanterat att sitta och bita på naglarna vid flera tillfällen under spelets gång. NetEnt har verkligen lyckats med att göra en riktigt snygg och välgjord slot med ett tydligt tema och en historia som följer med spelaren hela vägen genom spelet.

The Invisible Man handlar alltså om en man och forskare som experimenterar med ämnen som i rätt kombination skall kunna göra en människa osynlig. Han lyckas till slut med detta experiment med sig själv som försökskanin. Men det finns ett problem, och det är att han inte lyckas bli synlig igen. Detta skapar så klart stora problem för Griffin som han heter. Han blir till slut tvungen att ägna sig åt brottslighet för att överleva och detta slutar med att han blir eftersökt av polis och myndigheter då alla börjar att undra vem det är som begår dessa brott under mystiska omständigheter. Handlingen i sloten är så klart baserad på denna spännande historia och det är en mycket bra grund för en bra slot!

Vinstlinjer och insatser

The Invisible Man slot har det klassiska upplägget med 3 rader och 5 hjul. Tillsammans bildar dessa 20 vinstlinjer. Den lägsta insatsen i spelet ligger på 0.20 euro och den högsta på 100 euro. Myntvärdet varierar mellan 0.01 euro och 0.50 euro, och du har här möjlighet att få vinster från både vänster och höger på spelplanen. Symbolerna i spelet består av de olika karaktärer som förekommer i originalfilmen från 1933, men de är dock animerade på ett mycket fint sätt som passar väl in i temat. Du hittar även de klassiska kortspelssymbolerna A, J, K, Q och 10. RTP i The Invisible Man slot ligger på 96,4 procent, vilket känns ganska rimligt i sammanhanget. En bra slot med bra balans.

Tema och grafik

Temat i spelet är perfekt och otroligt snyggt utfört. Animeringen har en touch av mystik och du befinner dig hela tiden i dunkla 30-tals-miljöer. I bakgrunden till spelet ser du hela tiden det labb där Griffin utför sina mystiska och farliga experiment. I mörkret ser du labbrör och instrument som hör ett labb till. Grafiken består av stillastående animeringar men även av rörliga sådana. Under bonusspelet exempelvis händer det mycket spännande grejer, och Griffin måste hela tiden gömma sig för den fundersamme konstapeln. Musiken är ganska läskig och passar väl in i slotens tema. Alla figurer är mycket snyggt animerade i en speciell stil som får dig att tänka på Cluedo och liknande koncept. Mycket fint att vila ögonen på helt enkelt!

Bonusfunktioner i The Invisible Man slot

I The Invisible Man slot finns det gott om roliga bonusfunktioner att ta del av. Det finns free-spins, walking wilds och ett roligt bonusspel. När polisen ryker ihop med Griffin så startar dina free spins som är minst 10 stycken i antalet. Nu kan du även få wild-symboler på alla hjulen vilket kan ge dig otroligt bra vinster. Bonusspelen heter Police Spins och The Griffin’s Rage Bonus Game. Under Police Spins är det polisen som skjuter skott över spelplanen och förvandlar rutor till wilds. Totalt kan du få tre sådana spins. I The Griffin’s Rage Bonus Game får du klicka på olika föremål eller figurer på en bild och på så vis kan du bland annat få en multiplikator om du har tur.

Positivt med The Invisible Man slot

Det som är enormt positivt med denna slot är så klart att den är så otroligt snyggt gjord med grafik och animeringar. Det är hög mysfaktor i detta spel och du glömmer nästan bort att det är en vanlig slot och inte ett dataspel.

Negativt med The Invisible Man slot

Det är svårt att hitta något negativt med The Invisible Man slot men eventuellt skulle NetEnt ha varit lite mer generös med RTP.

Sammanfattning

Du bara måste spela detta spel och om du älskar mystik och sci-fi så är detta verkligen något för dig! Förutom att du har tillgång till många olika vanliga bonusfunktioner så finns det även två stycken otroligt roliga bonusspel som verkligen förhöjer spelnöjet. Grafiken är dessutom mycket proffsigt gjord och du njuter av att spela The Invisible Man slot. Animeringen är så bra gjord att du verkligen blir imponerad och sugen att spela vidare. Det är mycket smart av NetEnt att blåsa liv i sådana här gamla klassiker, det passar verkligen att göra spel av denna film. Så ta chansen att vinna en slant och samtidigt få underhållning på högsta nivå. Du kommer verkligen inte att ångra dig en sekund!