The Slotfather

“I’ll offer them a jackpot they can’t refuse” är det kända citatet i The Slotfather. Det är troligen sant, för jackpotten i spelet är på 5 000 dollar. The Slotfather är en videoslot från speltillverkaren Betsoft. Spelet släpptes år 2009, och har sedan dess även hunnit få en uppföljare. Självklart är spelet inspirerat av den välkända kultfilmen Gudfadern, vilket gör att denna spelautomat både känns rolig och annorlunda att spela. The Slotfather är fylld med roliga bonusfunktioner och animeringar. Då och då spelas filmsekvenser upp, vilket gör att denna spelautomat mer känns som ett slags datorspel än en klassisk slot. I spelet finns instant cash wins, multiplikatorer, free spins och bonusspel. Spelet har 5 hjul, 3 rader och 30 justerbara vinstlinjer. Spelets RTP är 95,69 procent.

The Slotfather är ett roligt och annorlunda spel, särskilt om du mest spelar typiska spelautomater som inte har särskilt mycket animeringar och bakgrundshistoria. Detta spel har tydligt tagit inspiration av kultfilmerna Gudfadern som handlar om den italiensk-amerikanska maffian. Det här temat passar verkligen till en spelautomat och tillsammans med bonusfunktionerna är det givet att du blir sugen på att prova The Slotfather. Spelet har som sagt flera bonusfunktioner, däribland ett bonusspel där du får placera ut spelautomater för att hjälpa maffiakungen att överta hela stans casinoaffärer. Självklart kan du vinna free spins, och här kommer en gangster att skjuta hål på hela spelet. I hålen döljer sig dina free spins! Dessutom finns andra roliga bonusar, exempelvis en där du kan vinna upp till 1 500 mynt! Inte illa, med andra ord.

Vinstlinjer och insatser

Betsoft har gjort så att The Slotfather har 30 justerbara vinstlinjer, vilket betyder att du själv kan välja hur många vinstlinjer som ska vara aktiva vid varje snurr. Det går som minst att spela med en vinstlinje aktiv. Du kan justera din totala insats genom att ändra myntvärde, antal aktiva vinstlinjer samt hur många mynt du vill spela med per vinstlinje. Spelets myntvärde går att justera mellan 0,01, 0,02, 0,05, 0,1, 0,25, 0,5, och 1. Du kan välja att spela med 1 till 5 mynt per vinstlinje. Allt som allt gör detta att du på flera sätt kan justera din totala insats i spelet. Den minsta totala insatsen som du kan göra per snurr är 0,01 euro och den högsta totala insatsen per snurr är 150 euro.

Tema och grafik

Grafiken i The Slotfather är tydligt inspirerad av klassisk old-school maffia från 40- och 50-talet samt filmen Gudfadern. Mörkrött, brunt, grönt och blått är viktiga färger i spelets färgschema. Spelets hjul är omgivna och uppdelade av vackert snidat trä, och knapparna för exempelvis max bet och vinstlinjer är hattar, medan knappen för snurr är en kulsprutepistol. Symbolerna i The Slotfather är alla temarelaterade och vi finner bland annat cigarrer, rödvin, pengaväskor, tidningar, olika gangsters och klassiska bilar. Många av symbolerna spelar upp en filmsekvens när de är inblandade i en vinnande kombination, och detsamma gäller för när bonusar triggas. Spelets ljudslinga är även den typisk för 40- och 50-talet, och den är väldigt lik musiken i Gudfadern. Ljudslingan flyter på bra och känns varken repetitiv eller irriterande.

Bonusfunktioner i The Slotfather

Om The Slotfather dyker upp med minst 3 symboler måste du hjälpa honom att placera ut spelautomater på 3 platser i stan, vilket du får ett pris för. Det finns också en Underboss-scatter. Här kan du vinna upp till 1 500 mynt, beroende på vilken kombination symboler du landar! Exakt hur det går till kan du läsa i spelets vinsttabell. Om du får upp revisor-gangstern med glasögon bredvid en pengaväska kommer han att ta pengar ur väskan för att ge till dig! Free spins vinner du genom att få den gamla gangstern och kulsprutepistolen efter varandra, eller landa symbolerna på insatslinje 1, 2 eller 3. Då börjar han att skjuta en massa hål på spelskärmen, och du ska klicka på ett hål för att se hur många free spins du vinner!

Positivt med spelet

Spelets tema är roligt oavsett om du är en fan av Gudfadern-filmerna eller ej. Temat och grafiken är välgjord och känns innovativ eftersom det är så många filmsekvenser och animeringar. Det finns många bonusfunktioner samt free spins att vinna i The Slotfather.

Negativt med spelet

I början av spelet spelas det upp ett ganska långt intro, vilket gör att spelet kan ladda onödigt mycket i början, och sekvenserna i spelet kan även de bli tråkiga efter ett tag då de stjäl lite tid.

Sammanfattning av The Slotfather

Betsoft har gjort ett bra val när de valde maffia- och Gudfaderntema till denna spelautomat. De har lyckats att komma på roliga och innovativa bonusfunktioner som i sig blir som små bonusspel. Du har även möjlighet att spela för låga samt höga insatser per snurr i The Slotfather vilket gör att alla typer av spelare kan njuta av spelet. Är du däremot inget fan av filmsekvenser och animeringar som stjäl en sekund här och där av spelandet, så kanske The Slotfather inte blir ett spel du spelar långa spelrundor på, men det är väl värt att prova bara för sitt roliga upplägg. Är du ett fan av Gudfadern? Är du sugen på ett annorlunda spel med gangsters och snygg grafik? I så fall prova att spela The Slotfather från Betsoft!